Danielle Collins EPA

Collins verlengt avontuur in Melbourne, ook Kvitová naar halve finales

tijd van publicatie Aangepast

Danielle Collins en Petra Kvitová hebben zich als eersten geplaatst voor de halve finales van het vrouwentoernooi op de Australian Open. Collins was met 2-6, 7-5, 6-1 te sterk voor Anastasia Pavljoetsjenkova, terwijl Kvitová publieksfavoriet Ashleigh Barty de voet dwars zette: 6-1, 6-4.

Collins slaagde er op knappe wijze in een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het wonderlijke avontuur Down Under door zich onder de laatste vier te scharen. De 25-jarige Amerikaanse had nog nooit een partij gewonnen op een grandslamtoernooi. Vijf keer bleef ze in de eerste ronde achter.

Deze maand ging ze een samenwerking aan met de jonge Nederlandse coach Stijn de Gier en ineens klopt alles. In de vorige ronde in Melbourne sloeg de nummer 35 van de wereld de als tweede geplaatste Angelique Kerber van de baan.

Imposante winners

Pavljoetsjenkova, de bedwingster van Kiki Bertens in de tweede ronde, varieerde aanvankelijk haar spel dusdanig dat ze het powertennis van de Amerikaanse ontregelde.

Anastasia Pavljoetsjenkova EPA

De Russin, die op de mondiale ladder zeven plaatsen lager staat, maakte naarmate de strijd vorderde echter steeds meer fouten en met enkele imposante winners pakte de onverstoorbare Collins acht van de laatste negen games.

Kvitová laat Barty kansloos

Collins moet het nu opnemen tegen Petra Kvitová. De Tsjechische nummer zes van de wereld beroofde het toernooi van 'thuisspeelster' Ashleigh Barty.

Petra Kvitová EPA

De twee stonden eerder deze maand al in de finale van Sydney tegenover elkaar. Kvitová won toen ook, maar Barty pakte wel een set, de enige set die de Wimbledonwinnares van 2011 en 2014 sinds 2 januari verloor. In die periode werkte ze negen partijen af.

De als vijftiende geplaatste Australische vocht voor wat ze waard was en bracht haar opponente soms in de problemen met haar goede slice backhand, maar had eigenlijk geen schijn van kans. Kvitová serveerde goed, was de baas in de rally en had na ruim een uur de buit binnen.

STER Reclame