In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Drie tieners Spijkenisse opgepakt voor ernstige mishandeling

Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar zijn aangehouden voor het ernstig mishandelen van een andere tiener in Spijkenisse. Van de mishandeling gingen gisteren filmpjes rond op sociale media. Gisteravond meldden zich al twee verdachten op het politiebureau. Vandaag werd de derde verdachte aangehouden.

Van de mishandeling gingen gisteren filmpjes rond op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een jongen door een groep wordt geslagen. Als hij even later op de grond ligt, wordt hij ook geschopt.

Het slachtoffer is een jongen van 14. Volgens RTV Rijnmond liep hij een gebroken neus, een scheur in zijn oor en verschillende blauwe plekken op.

Inwoners van Spijkenisse zijn een kaartenactie voor hem begonnen. "Je maag draait ervan om", zegt een buurtbewoonster. "De wanhoop en machteloosheid die dat ventje moet hebben gehad."

Er wordt nog gezocht naar de andere jongeren uit de groep die betrokken waren bij de mishandeling.

Voetbalclub schorst leden

Voetbalvereniging Spijkenisse heeft naar aanleiding van de video een aantal jeugdleden per direct op non-actief gesteld. "Op het filmpje is een vechtpartij te zien waarbij meerdere jeugdleden herkend zijn. Wij en de leden spreken onze afschuw hierover uit", schrijft het bestuur van de club in een verklaring.

Volgens de voorzitter van de vereniging is het nog onduidelijk hoeveel leden bij de mishandeling betrokken waren. "Er gaan verschillende getallen rond. Wij wachten het onderzoek van de politie verder af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl