EPA

Djokovic met pijn en moeite naar kwartfinales Australian Open

time icon

Novak Djokovic heeft ten koste van Daniil Medvedev de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De titelfavoriet klopte de Rus met 6-4, 6-7 (5), 6-2, 6-3.

De 31-jarige Serviƫr is in topvorm. Toch moest hij nog flink aan de bak. De als vijftiende geplaatste Medvedev had nog geen set verloren in Melbourne en liet ook tegen Djokovic zijn klasse zien. De twee speelden regelmatig lange rally's - de langste duurde 42 slagen - en de Rus stond zijn mannetje.

De eeuwige slagenwisselingen begonnen bij Medvedev echter zijn tol te eisen. Ook Djokovic leek soms last te hebben van zijn rug, maar na bijna 3,5 uur tennis nam hij de felicitaties in ontvangst van zijn uitgeputte tegenstander.

Vervolgens maakte Djokovic nog maar eens duidelijk waarom hij 'Djoker' wordt genoemd. Gevraagd naar hoe hij zich voelde na zijn uitputtingsslag tegen Medvedev, antwoordde de Serviƫr gevat.

"Aangezien mijn volgende tegenstander waarschijnlijk kijkt: ik voel me fantastisch. Ik heb me nooit fitter gevoeld", grapte Djokovic, die in Melbourne zijn zevende titel wil veroveren.

Die volgende tegenstander is de Japanner Kei Nishikori. Hij won van de Spanjaard Pablo CarreƱo en ook die partij werd een uitputtingsslag. Nishikori en CarreƱo stonden vijf uur en vijf minuten op de baan.

STER Reclame