NOS Voetbal

Ten Hag is boos: 'We waren te overmoedig'

Ten Hag; 'Sinterklaas is voorbij'

"Sinterklaas is al even voorbij", zei Erik ten Hag na het 4-4 gelijkspel van Ajax tegen sc Heerenveen. Bij winst had Ajax de koppositie overgenomen van PSV. De analyse heeft Ten Hag snel gemaakt. "De motivatie was er, maar we waren te overmoedig. We verliezen van onszelf."

De trainer van Ajax verwijt zijn team de bezoekers in de kaart te hebben gespeeld door de restverdediging, de spelers die achterblijven als het team aanvalt, te verwaarlozen. "Alle respect voor Heerenveen, ze hebben geweldig omgeschakeld, maar wij maken fouten en wij zetten ze aan tot de counter", aldus Ten Hag.

  • Tadic: 'Pijnlijk en ongelooflijk'
  • Huntelaar na 4-4 tegen Heerenveen: 'Dramatisch'

"Natuurlijk ben ik boos", voegde Ten Hag toe. "Als je ze voor de wedstrijd aanspreekt, in de rust aanspreekt en het wordt niet uitgevoerd, dan is dat kwalijk. Het zijn mensen, geen robots, maar het moet wel gebeuren. Dit moet anders en beter."

Spits Klaas-Jan Huntelaar dacht de wedstrijd in de 83ste minuut te hebben beslist met de 4-3, maar kwam bedrogen uit. "De eerste helft deden we het goed, jammer dat we niet de vierde maakten (gemiste strafschop Dusan Tadic, red.). De tweede helft was gewoon slecht."

  • Gözübüyük blijft bij mening: 'Was geen strafschop'
  • Lammers: 'Het was een penalty'
  • Plaatsvervangend coach Jansen: 'Wij geloofden in ons plan'

Bij een 3-3 stand gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük ook na het bestuderen van de beelden geen strafschop, nadat Ajax-doelman Kostas Lamprou Sam Lammers tegen de grond had gewerkt. "Het was een penalty", aldus Lammers.

Gözübüyük hield voet bij stuk. "Niet elk contact is een penalty. Discussie heb je altijd. Ik heb de beelden nog een keer gezien en blijf bij mijn mening."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl