Pol Llonch viert zijn treffer tegen NAC Breda

Willem II wint povere derby tegen NAC

In een Brabantse derby waarin weinig gebeurde, heeft Willem II thuis met 2-0 gewonnen van NAC Breda. De doelpuntenmakers waren Pol Llonch en Marios Vrousai, die beiden voor het eerst scoorden voor de Tilburgers.

Voor de Tilburgers was het de eerste wedstrijd zonder topscorer Fran Sol. De Spanjaard vertrok deze week naar Dinamo Kiev.

Willem II kwam halverwege de eerste helft verdiend op 1-0, al was dat net toen NAC onder de druk van de thuisploeg leek uit te komen. Met een prachtige volley liet Llonch keeper Benjamin van Leer kansloos.

NAC had geen antwoord, de Tilburgers bleven sterker, maar kansen leverde dat niet op.

NAC gaf na rust wel thuis en zocht de aanval. Willem II raakte daar niet van in de war, maar stelde er ook niet veel tegenover.

Drie wissels bij NAC leidden ook al tot niks. In blessuretijd, bij de enige kans in de tweede helft, schoot Vrousai bij een counter de 2-0 binnen.

NAC stond toen met een man minder op veld, nadat Mounir El Allouchi in de 85ste minuut een rode kaart had gekregen.