Vonn zinspeelt op einde carrière na mislukte Super G Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lindsey Vonn maakte op 18 november 2000 haar wereldbekerdebuut. Daarna volgde een succesvolle carrière met 82 wereldbekerzeges. Dat zijn er maar vier minder dan de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark.

Maar het ziet er naar uit dat er een einde is gekomen aan de loopbaan van de 34-jarige Amerikaanse. Vonn was in tranen in Cortina d'Ampezzo. Op de afdalingen van vrijdag en zaterdag kwam ze er niet aan te pas en zondag haalde ze de finish niet op de Super G.

"De pijn is te groot"

"Ik denk dat het over en uit is. Ik wil niet stoppen, maar ik kan op deze manier niet doorgaan. De pijn in mijn knie is te groot en ik weet niet wat ik er nog tegen kan doen", sprak ze zeer geëmotioneerd op de Oostenrijkse zender ORF.

De door blessures geplaagde Vonn kondigde voor het seizoen al aan dat ze voor het laatst de pistes afging in het wereldbekercircuit.

Lindsey Vonn raakt een poortje in Cortina d'Ampezzo AFP

Mikaela Shiffrin won de wedstrijd, haar derde Super G-winst van het seizoen. De Amerikaanse was in Cortina d'Ampezzo 0,16 sneller dan de Liechtensteinse Tina Weirather. De Oostenrijkse Tamara Tippler eindigde op 0,18 als derde.

Noël schittert bij de mannen

Bij de mannen pakte Clément Noël zijn eerste zege in het wereldbekercircuit. De 21-jarige Franse skiër was in Wengen de beste op de slalom. Over twee runs troefde hij de Oostenrijkers Manuel Feller (+ 0,08) en Marcel Hirscher (+ 0,10) nipt af.

Niet Hirscher, maar Frans talent zegeviert in Wengen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame