Peniel Mlapa hielp VVV met een benutte penalty aan drie punten
NOS Voetbal

Late strafschop helpt VVV aan zege in Den Haag

VVV-Venlo heeft een 4-2 zege geboekt bij ADO Den Haag, dat bij een overwinning naast de Limburgers op de ranglijst was gekomen. Met name ADO-doelman Robert Zwinkels mocht zich de nederlaag aanrekenen.

ADO was in de eerste minuut al dicht bij een treffer: Jerold Promes slaagde er echter in Melvyn Lorenzen van scoren af te houden en Danny Post schoot even later op de eigen lat. Sheraldo Becker maakte er vervolgens alsnog 1-0 van met een schot in de verre hoek.

Rood en penalty

Patrick Joosten keerde het tij in Limburgs voordeel: kort vóór rust trof hij met een door Wilfried Kanon van richting veranderd schot doel en kort ná de pauze schoot hij de bal prachtig in de kruising.

Nadat Erik Falkenburg tien minuten voor tijd na fraai voorbereidend werk van Becker ADO weer langszij had gebracht, ging Zwinkels na een scrimmage op het been van VVV'er Peniel Mlapa staan. Na overleg met de VAR besloot scheidsrechter Jeroen Manschot tot een rode kaart en een penalty, die Mlapa zelf benutte. Jay-Roy Grot maakte er in de extra tijd zelfs nog 2-4 van.

ADO staat nu op de elfde plaats, VVV-Venlo is terug te vinden op plaats acht.

'Per ongeluk'

Boosdoener Zwinkels begreep de beslissing van de scheidsrechter, maar bestreed dat hij met opzet op het been van Mlapa was gaan staan.

"Als je het terugziet, ziet het er niet zo goed uit en dan kan ik de rode kaart begrijpen. Maar terecht vind ik het niet. Het was per ongeluk. Maar ze kunnen niet in mijn hoofd kijken of het mijn intentie was om hem te raken."

Hij zag echter de bui al hangen toen Manschot de beelden van het voorval ging bekijken. "Er was een scrimmage en toen ik de bal had, keek ik naar voren. Op dat moment ging ik op het been van Mlapa staan. Dat zei ik ook tegen de scheidsrechter. Toen hij naar de kant ging om te gaan kijken, kon het naar mijn gevoel alleen daar om gaan."

Manschot bevestigde dat hij inderdaad niet wist of Zwinkels bewust handelde. Maar dat deed er ook niet toe. "Het enige wat wij kunnen doen, is waarnemen. En wat ik waarnam, was dat de keeper zijn noppen op de knie zette van de aanvaller van VVV."

"Hij kan daarmee zijn tegenstander ernstig blesseren en daar staat maar één straf op: een rode kaart. Het is een gewelddadige handeling en daar hoort een strafschop bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl