Sterke Nadal maakt geen vrienden in Australië, Cilic ontsnapt

time icon

Rafael Nadal heeft in de derde ronde van de Australian Open opnieuw een Australiër uit het toernooi gekegeld. Na James Duckworth en Matthew Ebden moest ook Alex De Minaur eraan geloven: 6-1, 6-2, 6-4.

De 19-jarige De Minaur geldt als een grote belofte en werkte zich het snot voor de ogen tegen Nadal, die vanaf de baseline zeer solide was.

Mooi gevecht

Er ontstond een mooi gevecht met onder meer vier games die meer dan tien minuten duurden, waarvan een zelfs achttien minuten.

De slotgame was illustratief toen Nadal pas zijn zesde wedstrijdpunt benutte en hij de zwoegende De Minaur het zwijgen oplegde.

Nadal krijgt in de achtste finales te maken met de geroutineerde Tsjech Tomás Berdych, die na een rugblessure op de weg terug is.

Glimlach

Na afloop kreeg Nadal van stadion-interviewer John McEnroe nog de vraag of hij z'n fysiotherapeut wil bedanken voor al het werk door de jaren heen.

Nadal reageerde gevat en met een dikke glimlach: "Waarom? Ik ben altijd geblesseerd."

Marin Cilic scheerde langs de rand van de afgrond door twee matchpoints te overleven tegen de Spanjaard Fernando Verdasco: 4-6, 3-6, 6-1, 7-6 (8), 6-3.

Verdasco sloeg in de tiebreak van de vierde set op 8-7 bij zijn tweede matchpoint een dubbele fout en keek vol wanhoop naar zijn entourage.

Cilic rook bloed en sloeg meteen toe. Verdasco kwam in de laatste set, ondanks een opleving, die teleurstelling niet meer te boven.

Marin Cilic AFP

STER Reclame