Lionel Messi en Ousmane Dembélé helpen FC Barcelona aan zege Pro Shots
NOS Voetbal

Barcelona werkt slippertje bij Levante weg in Camp Nou

FC Barcelona heeft de kwartfinales bereikt van het Spaanse bekertoernooi. In Camp Nou werd Levante met 3-0 verslagen. Vorige week werd de heenwedstrijd nog met 2-1 verloren.

Lionel Messi stond ditmaal wel aan de aftrap en zijn ingevingen misten hun uitwerking niet.

Na een half uur bediende de Argentijnse vedette Ousmane Dembélé, die met hulp van Levante-verdediger Erick Cabaco de bal tegen de touwen werkte.

Diezelfde Dembélé maakte er een minuut later 2-0 van en verzuimde kort voor rust de derde treffer te maken. Ook Messi en Coutinho lieten mogelijkheden liggen.

Lionel Messi maakt de 3-0 voor FC Barcelona ANP

Na de pauze zorgde Messi met zijn 49ste goal in de Copa del Rey alsnog voor de 3-0. Met dat aantal evenaarde hij een andere Barcelona-legende: Ladislao Kubala. Josep Samitier (64) heeft het record in handen bij de Catalanen.

De thuisploeg vond het daarna welletjes en ook doelman Jasper Cillessen kwam nauwelijks in gevaar, behoudens een bal op de paal in blessuretijd.

Overigens moet Barcelona nog vrezen voor uitsluiting. Het stelde vorige week in het heenduel Juan Brandáriz op. De verdediger zou volgens Spaanse media niet speelgerechtigd zijn geweest. Levante heeft daarom protest aangetekend.

STER reclame