Lift met veertien mensen valt zeven verdiepingen naar beneden

Een slachtoffer is naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Persbureau Meter

In een faculteitsgebouw bij het Universitair Medisch Centrum Groningen is een personenlift met veertien mensen zeven verdiepingen naar beneden gestort.

Een persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt RTV Noord. Volgens een woordvoerder is het slachtoffer niet zwaargewond. Enkele anderen raakten lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden aan de lift. Die was vast komen te zitten op de zesde verdieping. Er zaten zowel studenten als medewerkers in.

tristanbraakman
@tristanbraakman
Dit is het gebouw waar een lift naar beneden zou zijn gestort. Woordvoerder RUG bevestigt dat er een ongeluk met een lift is geweest, maar heeft geen details. Ook UMCG woordvoering heeft geen details #groningen #umcg #rug
1 maand geleden

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De zes andere liften in hetzelfde liftenblok zijn buiten werking gesteld. Die worden uit voorzorg gecontroleerd.

Het gebouw aan de Antonius Deusinglaan wordt gebruikt door het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. Onder meer de opleidingen tandheelkunde, bewegingswetenschappen en geneeskunde zijn in het pand gevestigd.

Dit is een artikel van

STER Reclame