Abdi Nageeye
NOS Sport

Nageeye richt vizier op marathon van Rotterdam

Abdi Nageeye is een van de blikvangers tijdens de marathon van Rotterdam op zondag 7 april. De 29-jarige atleet die met 2.08.16 houder is van het Nederlands record bindt in de Maasstad onder anderen de strijd aan met regerend Europees kampioen Koen Naert.

Voor Nageeye is de deelname in Rotterdam een mogelijkheid om revanche te nemen voor zijn optreden vorig jaar tijdens de EK in Berlijn. De Nederlander lag tijdens die wedstrijd lange tijd in kansrijke positie, maar moest na 37 kilometer, terwijl hij op de vierde plaats lag, vanwege fysieke ongemakken opgeven.

Nageeye bewaart goede herinneringen aan de marathon van Rotterdam. In 2015 greep hij in de Maasstad de Nederlandse titel en twee jaar later verbeterde hij op hetzelfde parcours zijn persoonlijk record met een minuut.

Een half jaar na die prestatie liep hij tijdens de marathon van Amsterdam weer een halve minuut sneller, uitkomend op een tijd van 2.08.16 waarmee hij momenteel het nationaal record in handen heeft.

Ook Khalid Choukoud staat op 7 april aan de start in Rotterdam. De 32-jarige atleet uit Den Haag heeft zich ten doel gesteld zijn in 2014 in Rotterdam gelopen persoonlijk record van 2.10.52 te verbeteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl