NOS Sport

Bertens realistisch na uitschakeling: 'Kwam er niet aan te pas'

Bertens in drie sets onderuit op Australian Open

Kiki Bertens is op de Australian Open in de tweede ronde gestrand. Anastasia Pavljoetsjenkova was met 3-6, 6-3, 6-3 te sterk voor de als negende geplaatste Zuid-Hollandse, die er naar eigen zeggen "alles aan gedaan" heeft voor een positief resultaat.

Bertens, die in 2018 in de derde ronde werd uitgeschakeld in Melbourne, startte goed en speelde met ontspanning, maar het momentum verschoof toen Pavljoetsjenkova aan het einde van de eerste set winners ging slaan; het handelsmerk van de 27-jarige Russin.

Bertens kan niet mee met niveau

Bertens kon niet mee met het niveau en liep daarna achter de feiten aan, vooral omdat Pavljoetsjenkova sterk en gevarieerd bleef spelen.

"Vanaf de tweede set ging het steeds beter lopen bij haar. Ik kwam er gewoon niet aan te pas", sprak Bertens na afloop zelfbewust. "Ze speelde met heel veel druk en ik vond het lastig om haar te ontregelen."

In de derde set richtte Bertens zich even op door een break achterstand (0-1) te repareren, maar de ervaren Russin deed er weer een schepje bovenop met haar krachtige slagen.

Bertens realistisch na nederlaag: 'Kwam er niet aan te pas'

Bij 5-3 benutte Pavljoetsjenkova, die tot nu toe twaalf WTA-titels in haar loopbaan won, na een uur en 48 minuten haar eerste wedstrijdpunt.

"Natuurlijk ben ik heel erg teleurgesteld in het resultaat, maar ik heb er wel alles aan gedaan. Ik kan mezelf niets verwijten", aldus Bertens.

Geen druk

Ze betrad het grandslampodium voor het eerst als toptienspeelster. Dat kan druk met zich meebrengen, iets waar Bertens in het verleden best last van had. Nu voelde het anders voor haar. "Ik voelde mij misschien juist wel rustiger dan normaal. Ik voelde me prima."

Bertens vliegt nu terug naar Nederland en speelt over anderhalve week het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg.

Sluiter: 'Kiki had na de eerste set de partij niet in handen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl