Hirving Lozano ANP

Hirving Lozano is uitgeroepen tot speler van het jaar in Noord- en Midden-Amerika. Dat maakte de overkoepelende federatie Concacaf bekend.

Bondscoaches, aanvoerders, journalisten en fans mochten stemmen voor de jaarlijkse verkiezing. Zij verkozen de Mexicaan van PSV boven Keylor Navas (Costa Rica, Real Madrid) en Sebastian Giovinco (Italië, Toronto FC).

Twee keer tweede

In de voorgaande twee jaren eindigde Lozano nog als tweede. In 2016 moest hij als speler van het Mexicaanse Pachuca Bryan Ruiz (oud-speler van onder meer FC Twente en PSV) voor laten gaan.

Vorig jaar werd doelman Navas van Real Madrid uitgeroepen als beste speler van de Concacaf.

Op het wereldkampioenschap in juni maakte Lozano het enige doelpunt voor Mexico in de groepswedstrijd tegen Duitsland. Met PSV behaalde de buitenspeler de landstitel.

Dit seizoen staat de teller na een half seizoen alweer op vijftien treffers voor de Eindhovenaren, waaronder twee in de Champions League.

Lozano, Guardado en Cuco Martina

Behalve Lozano is oud-PSV'er Andres Guardado opgenomen in het elftal van het jaar. Ook Cuco Martina, tegenwoordig uitkomend voor Stoke City in het Championship, maakt deel uit van dat elftal.

Martina speelde in Nederland onder meer bij FC Twente en RKC Waalwijk en komt uit voor Curaçao.

STER reclame