Een in beslag genomen gevechtshaan AFP

182 toeschouwers opgepakt bij hanengevecht in Spanje

time icon

De Spaanse politie heeft 182 mensen opgepakt op een boerderij waar hanengevechten werden gehouden. De inval was in Sangonera La Verde, vlak bij de stad Murcia. Agenten hadden uren nodig om alle arrestanten naar een politiebureau te brengen.

Kijk hier naar de beelden die de Spaanse nationale politie op internet zette van de aanhouding van alle aanwezigen op de boerderij.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie heeft uren nodig om alle arrestanten af te voeren

Er is 300.000 euro in beslag genomen: bijna iedereen had geld op zak om in te zetten op gevechten tussen hanen. Ook vond de politie messen en drugs.

Tot de dood

Hanengevechten worden in een afgezette ring gehouden. De ring wordt door de hanen als hun territorium gezien waarin ze geen rivalen dulden. De hanen vechten vaak tot de dood erop volgt.

Op de boerderij vond de politie 97 gevechtshanen in kooien. De man die de leiding had over de gevechten was in 2011 al gearresteerd voor hetzelfde vergrijp. Hij werd opnieuw betrapt en zit nog vast: de meeste anderen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.

STER Reclame