NOS Nieuws

Foto van een ei is nu Instagram-foto met meeste likes ooit

Geen foto van Beyoncé, geen foto van een van de Kardashians, maar een foto van een ei heeft afgelopen nacht het record van meeste likes op Instagram verbroken. De foto, waarop echt alleen maar een ei te zien is, had rond 07.00 uur meer dan 23 miljoen likes.

Het ei heeft de eerste foto van de dochter van realityster Kylie Jenner, Stormi Webster, van de troon gestoten. Die foto had ruim 18 miljoen likes.

Bij de ei-foto van het account 'world_record_egg' staat de tekst: "Laten we kijken of we samen een wereldrecord kunnen krijgen door de meeste gelikete foto op Instagram te worden. We moeten het huidige record van Kylie Jenner (18 miljoen) verslaan. Dit gaat ons lukken!" De foto is op 4 januari al gepost, maar heeft nu pas het record verbroken.

Kip Henrietta

Wie achter het account zit, is onduidelijk. Meerdere media hebben geprobeerd hierachter te komen. De Amerikaanse website Buzzfeed kreeg antwoord per e-mail: "Henrietta, een kip van het Britse platteland, zit achter deze foto." In de mail stond ook dat het ei de naam Eugene heeft.

De foto van het ei is de enige foto op het account. Het account heeft inmiddels meer dan 2 miljoen volgers. world_record_egg volgt zelf bijna duizend andere Instagrammers.

Kylie Jenner laat het moment trouwens niet zomaar voorbij gaan. Zij heeft een filmpje geplaatst waarin ze een ei probeert te bakken op het asfalt. Met het bijschrift: "Take that little egg".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl