Hirscher zegeviert in Adelboden, slecht nieuws voor Veith

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hirscher glijdt in Adelboden naar 66ste wereldbekerzege

Marcel Hirscher heeft bij wereldbekerwedstrijden in Adelboden de reuzenslalom op z'n naam gebracht. De Oostenrijker was over twee manches 0,71 sneller dan Henrik Kristoffersen. Thomas Fanara eindigde als derde op 1,04.

Kristoffersen leidde na de eerste run voor Hirscher, maar de verschillen in het Zwitserse skioord waren niet groot. Fanara werd daarin zesde op maar 0,44.

De Fransman skiede een geweldige tweede run, kwam aan kop en zag Stefan Luitz, Tommy Ford en Alexis Pinturault daarna falen. Hirscher bleek wel bestand tegen de druk en dook ruim onder de tijd van Fanara. Voor Kristofferson, die nog niet won dit seizoen, bleek de marge van 0,12 op Hirscher niet voldoende.

Anna Veith Getty

Veith scheurt kruisband op training

Voor Anna Veith is het skiseizoen al voorbij. De Oostenrijkse (29) heeft op de training in de Italiaanse Dolomieten een kruisband in haar rechterknie gescheurd. Het is niet voor het eerst dat Veith langdurig is uitgeschakeld. In de herfst van 2017 scheurde ze beide kruisbanden en een pees in dezelfde knie af.

Onder haar meisjesnaam Fenninger werd de Tiroolse in Sotsji (2014) olympisch kampioene op de Super G. Vier jaar later eindigde ze in Pyeongchang als tweede. Op haar palmares staan verder onder meer drie wereldtitels en vijftien wereldbekerzeges.

STER Reclame