YouTube/Ricemman

Politie Utah na Bird Box-ongeluk: rijd niet geblinddoekt

time icon

De politie in Utah doet een opmerkelijke oproep aan automobilisten in de staat: rijd niet met een blinddoek om je hoofd. Aanleiding is een verkeersongeluk afgelopen maandag.

Een 17-jarig meisje veroorzaakte even ten noorden van Salt Lake City een auto-ongeluk door met een blinddoek om haar hoofd op een tegemoetkomende auto in te rijden. Niemand raakte gewond.

Layton Police
@laytonpolice
Bird Box Challenge while driving...predictable result. This happened on Monday as a result of the driver covering her eyes while driving on Layton Parkway. Luckily no injuries.
4 maanden geleden

Ze bleek de zogeheten Bird Box-challenge te hebben gedaan. In deze Netflix-thriller met Sandra Bullock in de hoofdrol moeten de personages voortdurend een blinddoek voor hun ogen slaan, omdat ze anders geesten zien die hen aanzetten tot zelfmoord.

De challenge is enorm populair op sociale media. Mensen plaatsen video's waarin ze geblinddoekt hun normale dagelijkse activiteiten proberen uit te voeren, soms wel 24 uur lang.

De film waarmee de challenge werd geboren:

Netflix gaf vorige week zelf al een waarschuwing op Twitter. "Ik kan niet geloven dat ik het moet zeggen, maar: breng jezelf alsjeblieft niet in gevaar met deze Bird Box-challenge. We weten niet wie dit is begonnen, en fijn dat we zo geliefd zijn, maar Boy en Girl (personages uit de film red.) hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in het ziekenhuis belanden door memes."

Netflix US
@netflix
Can’t believe I have to say this, but: PLEASE DO NOT HURT YOURSELVES WITH THIS BIRD BOX CHALLENGE. We don’t know how this started, and we appreciate the love, but Boy and Girl have just one wish for 2019 and it is that you not end up in the hospital due to memes.
5 maanden geleden

Ook Travis Lyman, politieagent in de stad Layton in Utah, zag zich na het ongeluk van maandag genoodzaakt een waarschuwing te geven waarvan hij dacht dat hij hem nooit zou geven: rijd niet geblinddoekt.

STER Reclame