AFP

Zware gasexplosie in Parijse bakkerij: doden, veel gewonden

time icon Aangepast

In een bakkerij in de Rue de Trévise in het centrum van Parijs is vanochtend een zware gasexplosie geweest. Twee brandweerlieden en een Spaanse toeriste kwamen daarbij om het leven.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Castaner zijn er 47 gewonden, tien van hen zijn er slecht aan toe. Eerder op de dag sprak het ministerie van vier doden, maar dat werd later ingetrokken.

Op het moment van de explosie, rond 09.00 uur, waren er al brandweerlieden bij de bakkerij aanwezig om onderzoek te doen naar een mogelijk gaslek. De brand die vervolgens uitbrak, was snel onder controle. De brandweer moest mensen via ramen bevrijden.

De pui van het pand werd volledig weggeblazen. In de straat sneuvelden ruiten en geparkeerde auto's kantelden.

Kijk hier naar beelden uit Parijs:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie Parijs zet omgeving bakkerij af

NOS-redacteur Anna Mees was vlak bij de bakkerij op het moment van de explosie. "Ik was op ongeveer 1,5 kilometer van de plek van de explosie en hoorde een enorme knal."

De brandweer was snel in groten getale ter plaatse en had het vuur vlot onder controle. "Er was wel een tijd lang nog veel rook, maar die is inmiddels grotendeels weggetrokken." Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Castaner waren er 200 brandweerlieden aanwezig.

De straten in de omgeving van de bakkerij zijn afgezet. Er zijn honden ingezet om in het puin naar eventuele slachtoffers te zoeken.

Een eigenaar van een hotel tegenover de bakkerij vertelt over wat hij hoorde:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

"Een explosie, toen zwarte rook en vallend glas"

STER Reclame