Sneijder trakteert oude amateurclub op trainingskamp in Qatar

time icon

Waar de meeste Nederlandse amateurverenigingen op de eigen velden ploeteren of een bungalowpark in de omgeving opzoeken voor een trainingskamp, stapten de spelers van eersteklasser DHSC uit de Utrechtse buurt Ondiep op het vliegtuig naar Qatar.

Een cadeautje van Wesley Sneijder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sneijder sponsort trainingskamp oude amateurclub
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Heel speciaal", stelt DHSC-trainer John Vink glunderend. "Welke eersteklasser gaat nou naar Qatar toe om een trainingskamp te organiseren?"

Het oorspronkelijke idee was dat de selectie van DHSC een trainingskamp in Maastricht zou organiseren. Toen Sneijder dat hoorde, leek het hem beter om de gehele staf en selectie van de amateurvereniging uit te nodigen om naar Qatar te komen.

Sneijder was in het verleden zelf actief voor het gerenommeerde DOS, de landskampioen van 1957. De proftak ging in 1970 op in FC Utrecht, terwijl de amateurs na enkele fusies tegenwoordig door het leven gaan als DHSC.

De betrokkenheid van de beroemde voetballer bij de club en de wijk is groot. Na terugkeer uit Qatar zal de club zijn wedstrijden spelen op het 'Sportpark Wesley Sneijder'.

Reisleider Wesley

Met Wesley hebben de amateurs een bijzondere reisleider. "Ik vind het leuk om te doen, ze waarderen het echt. Ik denk dat ze hier prima kunnen vertoeven", doceert Sneijder. "We gaan bijvoorbeeld naar het museum om de priv├ęcollectie van sjeik Faisal te bekijken. Dat zijn leuke dingen."

Broer en oud-prof Rodney Sneijder, tegenwoordig aanvoerder van DHSC, bevestigt dat. "Het is allemaal fantastisch geregeld. Lekker weer, een goed veld, een mooi hotel. Ja, we zijn echt aan het genieten hier."

Sneijder versus Sneijder

Voor de amateurs staat onder meer een bezoek aan de bekerwedstrijd van Wesley Sneijders Al-Gharafa op het programma. En aan het einde van de week volgt het hoogtepunt: "Sneijder tegen Sneijder. Hartstikke mooi", glundert trainer Vink als hij denkt aan de oefenwedstrijd. "Wij willen gewoon winnen van Al-Gharafa. Of dat gaat lukken? Nou ja, het is hoogst onwaarschijnlijk. Maar we gaan het wel proberen."

Rodney en Wesley Sneijder op het trainingsveld in Qatar NOS

"We hebben nog nooit tegen elkaar gevoetbald, zelfs nog nooit met elkaar getraind. Dus dat wordt heel speciaal", vindt Rodney over de confrontatie met zijn broer. "Maar ik zal hem niet sparen."

"Dat zei mijn oudere broer Jeffrey ook eens, toen we met Ajax A1 tegen Telstar speelden", countert Wesley. "Toen werd het 5-0. Dus je weet al wat de uitslag wordt."

Geen BV Sneijder

DHSC is geen BV Sneijder, bezweert trainer Vink. "De club staat voor veel meer, ook in de wijk. Maar het klopt dat Wesley op technisch vlak weleens dingen doet. Jeffrey is mijn assistent en Rodney is mijn aanvoerder. Maar ik bepaal de opstelling. En Wesley? Die zou ik er ook wel bij willen hebben. Sneijder in actie op zijn eigen sportpark, dat zou wat zijn..."

"Voetballen, nou dat weet ik niet...", lacht Sneijder. "Maar ik blijf heel sterk verbonden met deze club. Dat kan ook op afstand."

Wesley Sneijder kijkt toe bij de training van DHSC in Qatar NOS

STER Reclame