Bij een busongeluk in het oosten van Cuba zijn zeven doden en ongeveer 30 gewonden gevallen. Vijf van hen zijn in kritieke toestand. In de toeristenbus zaten ook twee Nederlanders. De man en vrouw van 27 zijn lichtgewond opgenomen in het ziekenhuis, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onder de doden zijn twee vrouwen uit Argentinië, een Duitse en een man uit Frankrijk. Drie doden kwamen volgens de staatsmedia uit Cuba.

Cubaanse media denken dat de buschauffeur de controle over het stuur verloor toen hij op een natte en bochtige weg een ander voertuig probeerde in te halen. Het ongeluk gebeurde op een weg tussen de steden Baracoa en Guantánamo.

De Cubaanse staatstelevisie zond beelden uit van na het ongeval:

Nederlanders gewond bij busongeluk op Cuba

De omgeslagen bus was van de onderneming Vía Azul, die met luxe autobussen langeafstandsritten maakt in Cuba. De maatschappij is populair bij toeristen. Naast de Nederlandse passagiers zouden ook Britten, Canadezen, Fransen en Mexicanen aan boord zijn geweest.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt uit of er naast de twee gewonden nog meer Nederlandse passagiers in de bus zaten.

STER reclame