NOS Sport

Murray in tranen: 'Australian Open kan mijn laatste toernooi zijn'

Murray in tranen: 'Australian Open kan mijn laatste toernooi zijn'

Op een emotionele persconferentie in Melbourne heeft Andy Murray laten weten dat de nakende Australian Open mogelijk het laatste toernooi uit zijn carrière is. De Schot is van plan om deze zomer op Wimbledon te stoppen, maar vreest dat hij niet in staat is om daar te spelen.

De 31-jarige Murray kampt al lange tijd met heupproblemen: "Ik kan een bepaald niveau halen, maar dat is geen niveau waar ik gelukkig van word. En dat is niet het enige. De pijn wordt me eigenlijk te veel. Zo wil ik niet doorgaan. Ik heb alles geprobeerd, maar niks werkt."

Murray hield het tijdens zijn persconferentie niet droog. Hij laste meermaals een pauze in en moest aan het begin van zijn praatje zelfs even de persruimte verlaten, omdat de emoties hem te veel werden.

Collega's steunen Murray

Op sociale media krijgt Murray veel bijval van tennisprominenten als Billie Jean King, maar ook van directe collega's als Juan Martin del Potro.

Murray's grote doel is om nog een keer op Wimbledon te spelen. Daar werd hij in 2013 de eerste Brit in 77 jaar die de titel pakte op het heilige gras van Londen. Daarnaast pakte Murray nog twee grandslamtitels, twee olympische titels en werd hij nummer een van de wereld.

Afgelopen jaar speelde hij slechts twaalf wedstrijden, waardoor hij naar de 230ste plaats op de ranglijst is gezakt. Murray speelde donderdag een oefenpartij tegen Novak Djokovic, de huidig nummer een van de wereld. Bij een achterstand van 6-1, 4-1 staakte Murray de ongelijke strijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl