NOS Voetbal

Trainer in spe Sneijder wikt en weegt na belletje KNVB

Sneijder kan versnelde trainerscursus volgen, maar wikt en weegt nog

Wesley Sneijder kan in mei de versnelde trainerscursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB gaan volgen. De voetbalbond heeft een plek gereserveerd voor de recordinternational van Oranje.

Sneijder, momenteel nog spelend voor het Qatarese Al-Gharafa, heeft het aanbod in beraad. "Ik ben er nog niet over uit. Aan de ene kant is het fantastisch, ik heb die ambitie zeker wel. Ik wil mijn trainerspapieren halen."

"Maar zolang ik voetbal, ga ik die cursus niet doen. Ik zal eerst een keuze voor mezelf moeten maken en dan pas kan ik mij volledig richten op iets anders", zo vertelt hij.

Rafael van der Vaart, met op de voorgrond Wesley Sneijder

Sneijder heeft al contact gehad met Rafael van der Vaart, die ook een belletje kreeg van de KNVB. "Ik heb hem erover gesproken. Hij staat er wel voor open, maar is natuurlijk al gestopt. Dat maakt het natuurlijk wel wat makkelijker allemaal."

Wanneer hakt Sneijder, die 134 interlands speelde, de knoop door? "Dat zal snel gebeuren."

Heitinga

De versnelde trainerscursus van de KNVB is bedoeld voor profs met een grote staat van dienst in het Nederlandse voetbal.

In 2017 werd 87-voudig international John Heitinga overigens niet toegelaten. Of hij nu ook een belletje heeft gekregen van de voetbalbond is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl