Roel Boomstra werd in 2016 wereldkampioen in Nederland ANP

Opnieuw remise dammer Boomstra in WK-strijd tegen Schwartzman

tijd van publicatie

De tiende partij van het WK dammen is in het Drents Museum in Assen ook uitgelopen op een gelijkspel. Na 58 zetten kwamen Roel Boomstra en de Rus Alexander Schwartzman een remise overeen.

Aanval Schwartzman

De remise was het resultaat van een mislukte aanval van de regerend wereldkampioen Schwartzman, die voor de eerste keer op het WK ervoor koos om vroeg in de aanval te gaan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dammers Boomstra en Schwartzman eindigen weer in remise

De tussenstand in de WK-strijd is nu 11-9, in het voordeel van Boomstra en daarmee ligt de Nederlander nog altijd op koers voor de wereldtitel. Degene met de meeste punten wint uiteindelijk het WK, mits diegene drie partijen gewonnen heeft. Wint geen van beiden drie partijen, dan wordt een beslissende tiebreak gespeeld.

Op dit moment staat Boomstra op één gewonnen partij, de overige negen duels bleven onbeslist. Wint Boomstra de laatste twee partijen niet, dan wordt op 13 januari de beslissende barrage gespeeld.

STER reclame