Pro Shots

Dick Advocaat stopt na dit seizoen als coach van FC Utrecht. Of zijn trainersloopbaan er dan helemaal op zit, laat de 71-jarige Hagenaar in het midden. "Ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst ga doen. Daar wil ik in april/mei, nadat ik bij Utrecht klaar ben, over gaan nadenken."

Advocaat werd aan het begin van dit seizoen na vier speelronden aangesteld als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Hij bracht de club daarna van de elfde plaats naar de voorlopige vierde plaats achter PSV, Ajax en Feyenoord.

Utrecht wilde wel door

"De club heeft mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het beter is als de club kiest voor een langetermijnstrategie", aldus Advocaat. "Ik zal mijn uiterste best doen om de play-offs voor Europees voetbal te halen, met als ultieme doel Europees voetbal."

FC Utrecht is momenteel op trainingskamp in La Manga, waar ook aankoop Riechedly Bazoer zich bij de groep heeft gevoegd. Cyriel Dessers raakte geblesseerd aan zijn knie en is voor lange tijd uitgeschakeld.

STER reclame