Marcus Thuram (l) is de matchwinner tegen PSG

Thuram junior schiet Neymar en consorten uit Franse beker

Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in de Coupe de la Ligue na een verrassende 2-1 thuisnederlaag in de kwartfinales tegen Guingamp, dat laatste staat in de Ligue 1. Marcus Thuram, zoon van oud-profvoetballer Lilian, was de matchwinner.

PSG-trainer Thomas Tuchel trad bijna op volle oorlogssterkte aan tegen Guingamp. Alleen Edinson Cavani, Dani Alves en Marco Verratti begonnen op de bank, maar zij moesten wel alle drie invallen.

Opening Neymar

Neymar kopte zijn ploeg na ruim een uur nog op voorsprong, nadat Thuram, wiens vader bij onder meer Juventus en FC Barcelona speelde en voor Frankrijk 142 interlands speelde, bij een 0-0 stand nog een strafschop had gemist.

Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers opnieuw een penalty. Yeni N'Gbakoto schoot dit keer wel raak.

In blessuretijd kreeg Guingamp de derde strafschop van de wedstrijd. Thuram verzuimde deze keer niet en velde het vonnis over het sterrenensemble van PSG.