Stadsdichter Pieter Stroop van Renen Omroep West

Stadsdichter Gouda zoekt armen en benen voor dichtregel-tattoo

time icon

Gezocht: mensen die een dichtregel op hun lichaam willen laten tatoeëren. De Goudse stadsdichter Pieter Stroop van Renen heeft een "lijfgedicht" gecomponeerd dat uit tien regels en een kop bestaat.

Op Facebook plaatste hij een oproep om tien vrijwilligers te vinden die een regel willen laten tatoeëren. "Ieder wordt onderdeel van een groter gedicht. En het leuke is ook dat het mensen met elkaar verbindt, die elkaar helemaal niet kennen.

Binnenkant arm

Inmiddels heeft hij al acht liefhebbers gevonden. De titel van het gedicht wilde de stadsdichter zelf op de binnenkant van zijn arm zetten, zegt hij tegen Omroep West.

Het gedicht is "een spel tussen het schrijven van woorden op je lijf, die iets vertellen over de binnenkant". Al was het wel even een puzzel: "Elke regel moet ook op zichzelf kunnen staan".

Ik lijf mijn woorden in

Ik laat mij heimelijk schrijven op mijn lijf
Hoe letters op mijn huid aan anderen verkleven

Laat iemand zien wat hier geliefd wordt:
Duizend naalden in mijn warme vel,
Aan de buitenkant de binnenkant verwoord.
We kijken naar elkaar maar zien onszelf.

Ik lijf de verzen in die jij verstond.
Zoen de zin, en heb mijn woorden lief:
Zoals ik lief heb, moet je lezen.

Dit mens het slotakkoord van liefde.

Stroop van Renen wacht nog twee weken tot alle aanmeldingen definitief zijn. Het tatoeëren zal in februari gebeuren. "Daarna organiseer ik nog een terugkomdag, zodat we met z'n allen compleet op de foto kunnen."

De dichter vindt dat het gedicht altijd compleet moet blijven. "Dus als iemand besluit om de tatoeage te laten weghalen, dan moet diegene dat wel laten weten. Want dan zoek ik naar iemand anders voor die regel."

Dit is een artikel van

STER Reclame