PSV'er Gutiérrez verbaast in Qatar: 'Hou meer van kou dan warmte'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

PSV'er Gutiérrez zelfkritisch: 'Mijn niveau kan nog omhoog'

"Beetje koud, beetje donker", mompelde voormalig PSV-spits Romário de Souza Faria altijd als hem werd gevraagd naar de wintermaanden in Nederland.

Latijns-Amerikanen houden nu eenmaal meer van de zon, maar Érick Gutiérrez is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt.

De Mexicaan moet lachen als hem in het Qatarese Doha, met temperaturen boven de 25 graden, wordt gevraagd naar het klimaat in Nederland. "Ik vind het heel fijn. Ik hou meer van kou dan van warmte. Soms is het wel heel koud, maar toch heb ik dat liever."

Érick Gutiérrez na zijn treffer tegen FC Emmen ANP

Kort voor het sluiten van de zomerse transfermarkt haalde PSV middenvelder Gutiérrez voor zes miljoen euro naar Eindhoven. Aanvankelijk moest hij genoegen nemen met een rol als bankzitter.

"Dat is voor elke speler lastig, wachten, op de bank zitten. Geen enkele speler vindt dat leuk. Het is lastig om in zo'n situatie te zitten, maar dan moet je toch je best doen."

Pereiro uit de basis

Inmiddels lijkt de Mexicaan de wind mee te hebben bij de landskampioen. Vlak voor de winterstop verdreef hij Gáston Pereiro uit de basis, al heeft Gutiérrez daarmee zijn doelen nog niet bereikt.

"Ik zou nog meer kunnen laten zien, maar daar werk ik hard aan. Mijn niveau kan nog omhoog."

Lozano (l) en Gutiérrez vieren feest na de 0-4 tegen ADO Den Haag Pro Shots

De klik met boezemvriend Hirving Lozano, met wie hij ook al samenspeelde bij Pachuca, is voelbaar en waarneembaar. Tijdens zijn debuut tegen ADO Den Haag bediende Gutiérrez zijn landgenoot op weg naar de 0-4.

'Ruimtes heel klein'

Daarna liep het wat minder met de Mexicaanse tandem. "Soms kon ik hem de passes niet geven die ik 'm voorheen gaf. Als hij door drie man gedekt wordt, is dat lastig. De ruimtes zijn heel klein."

"Als er wat ruimte is, probeer ik 'm achter de verdediging te krijgen", aldus Gutiérrez. "Je moet je aanpassen aan de speelstijl. Dat is nu nog lastig. Ik hoop dat ik hem dit seizoen vaker kan aanspelen."

Gutiérrez moet het in Qatar stellen zonder vriend Lozano. De aanvaller mocht het trainingskamp vanwege privéomstandigheden laten schieten.

Eerst was het de bedoeling dat Lozano later zou aansluiten, maar PSV wil hem een onnodig zware reis besparen. De Mexicaan vliegt meteen naar Eindhoven, waar zijn ploeggenoten zich maandag bij hem voegen.

STER Reclame