De organisatie was eerder aan titelhouder Kameroen toegewezen Reuters
NOS Voetbal

Afrika Cup komende zomer in Egypte

Het toernooi om de Afrika Cup vindt komende zomer in Egypte plaats, zo heeft de Afrikaanse voetbalbond CAF besloten. Egypte werd met zestien van de zeventien stemmen verkozen boven Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika wilde de stadions van het WK 2010 gebruiken, maar de CAF gaf toch de voorkeur aan Egypte. Met zeven titels is Egypte het succesvolste land in de geschiedenis van de Afrika Cup.

Het continentale titeltoernooi met 24 landen, acht meer dan voorheen, vindt voor het eerst niet in de winter, maar in de zomer plaats: van 15 juni tot en met 13 juli.

Kameroen gaf organisatie weg

De organisatie was eerder aan Kameroen toegewezen, maar dat land bleek niet in staat een toernooi van zo'n grote omvang te organiseren. De CAF stelde eind november vast dat de accommodaties in een aantal steden niet op orde zijn. Ook waren er zorgen over de veiligheid in het land.

Kameroen is regerend Afrikaans kampioen en staat sinds vorige zomer onder leiding van bondscoach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert. Kameroen moet zich nu nog kwalificeren voor de Afrika Cup.

STER reclame