NOS Nieuws

'School Nijmegen die in filmpje bedreigd werd, willekeurig gekozen'

De politie heeft een man aangehouden die maandagavond op sociale media een dreigfilmpje heeft geplaatst. In de video was een vuurwapen te zien en werd gezegd dat mensen dinsdag niet naar het Mondial College in Nijmegen moesten gaan.

Tegen Omroep Gelderland zegt rector Gert-Jan Jansen dat de man die het dreigfilmpje plaatste niets met de school te maken heeft. Volgens hem gaat het om een 20-jarige man uit het westen van het land.

Hij is "compleet overdonderd" door het "walgelijke" filmpje. "Het lijkt om een misplaatste grap te gaan, waarbij willekeurig een naam van een school is gekozen."

Op het Instagram-account waar de video verscheen stond later dat de video "oud en fake" was en bij een ander account was gevonden, meldt De Gelderlander. "Mijn excuses dat het zo uit de hand gelopen is", stond erbij.

Misplaatste grap

Uit het onderzoek dat maandagavond werd gestart, bleek dat er "geen sprake was van een daadwerkelijke dreiging", twittert de politie.

Het Mondial College is een middelbare school met twee locaties in Nijmegen-West. Op de locatie aan de Leuvensbroek is vanochtend de wijkagent aanwezig om te kijken hoe het met het personeel en de leerlingen gaat.

De leerlingen zijn bij de ingang opgevangen door onder meer de conciërge. Sommige kinderen zijn vanwege het dreigfilmpje thuisgebleven. Om hoeveel leerlingen het gaat, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl