De Amerikaan Donald 'Cowboy' Cerrone (r) en de Brit Leon 'Rocky' Edwards (l) bij een UFC-gevecht in juni in Singapore AFP

Veronica koopt uitzendrechten martial-arts-toernooien UFC

time icon Aangepast

Veronica heeft de uitzendrechten gekocht voor evenementen van de Amerikaanse vechtsportpromotie-organisatie UFC. UFC organiseert elk jaar meer dan 40 martial-arts-toernooien. Die zijn vanaf 19 januari live te zien op veronicatv.nl en de tv-zender Veronica.

UFC (Ultimate Fighting Championship) begon in 1993 met de organisatie van een toernooi om vast te stellen wie de beste vechtsporter ter wereld was. Deelnemers uit verschillende vechtsportdisciplines namen het tegen elkaar op onder de noemer mixed martial arts (MMA). Het bedrijf organiseert nu vechtsportevenementen in 24 landen, waaronder ook Nederland. Die worden volgens UFC in meer dan 165 landen uitgezonden.

Germaine de Randamie

"UFC is een geweldige aanvulling op ons huidige sportaanbod", zegt Bastiaan van Dalen van Veronica TV. De zender had al de rechten voor kickboksgevechten van organisator Glory, met onder anderen Rico Verhoeven.

Alistair Overeem, Germaine de Randamie, Gokhan Saki, Siyar Bahadurzada en Stefan Struve zijn de bekendste Nederlandse MMA-vechters.

Het is nog niet bekend wat Veronica heeft betaald voor de rechten.

STER Reclame