NOS Nieuws

Minister over anti-lhbti-pamflet: stappen terug in de tijd

Minister Van Engelshoven van Emancipatie vindt dat met de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring "stappen terug in de tijd" worden gezet. "We hebben nog een lange weg te gaan. Emancipatie is nog lang niet af", schrijft ze op Twitter over de tekst waarin homoseksualiteit wordt veroordeeld.

COC Nederland noemt de verklaring, die door honderden orthodox-protestantse predikanten en ook door politici is ondertekend, schadelijk en onbarmhartig. De homobelangenclub spreekt eveneens van een stap terug. "Met deze verklaring worden lhbt's terug de kast in gestuurd."

"De verklaring wekt de indruk dat homoseksuele gevoelens kunnen worden veranderd. Uit tal van onderzoeken is inmiddels gebleken dat homoseksualiteit niet met therapieën of behandelingen kan worden veranderd en dat dergelijke behandelingen buitengewoon schadelijk zijn."

50Plus-voorman Henk Krol hoopt dat, mocht God bestaan, "hij niet gelukkig is met volgelingen van dat soort", schrijft hij op Twitter. Kamerlid Femke Merel van Kooten (Partij voor de Dieren) vraagt zich af hoe mensen kunnen geloven dat "God mensen buitensluit vanwege hun liefde voor een ander".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl