De Dobbelmannweg in Nijmegen is afgesloten
NOS NieuwsAangepast

Orthodoxe kerstdienst afgelast vanwege 'mogelijke dreiging'

Een dienst van de Servisch-Orthodoxe Kerk in Nijmegen is afgelast vanwege "een mogelijke dreiging rond de kerk", meldt de politie. De Dobbelmannweg, waar de kerk aan ligt, was gisteravond afgesloten. De politie doet onderzoek en wil niet zeggen om wat voor soort dreiging het gaat.

In de Parochie Heilige Sava zou gisteravond en vanochtend een kerkdienst zijn vanwege kerst. In de Servisch-Orthodoxe Kerk is het vandaag Kerstmis. Beide diensten zijn afgelast.

Voor de secretaris van de parochie Goran Savic kwam de melding onverwacht. Hij heeft geen idee waar de dreiging vandaan komt. "Alle voorbereidingen waren getroffen en ik stond al klaar om naar de kerk te gaan." Op de kerstavond in Nijmegen werden tussen de 200 en 300 mensen verwacht. De parochianen zijn nu doorverwezen naar een Servisch-Orthodoxe kerkdienst in Eindhoven.

Klooster

De dienst van vanochtend is verplaatst naar een klooster in Sint Hubert, 30 kilometer ten zuiden van Nijmegen. Savic zegt dat hij de politie heeft gevraagd of dat wel veilig is, en dat hij te horen heeft gekregen dat dat zo is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl