Mathieu van der Poel AFP

Van der Poel boekt honderdste zege in veldrijden

time icon

Nog geen 24 jaar oud en nu al honderd overwinningen op zijn naam. Telkens vindt Mathieu van der Poel een overtreffende trap om zijn talent te onderstrepen.

In Gullegem zagen achtduizend toeschouwers hoe, zoals vaker dit seizoen, in de slotronden niemand het wiel van Van der Poel kon houden. De Belg Gianni Vermeersch klampte nog lang aan en werd tweede, voor de broer van Mathieu, David van der Poel.

Nys kwam aan driehonderd zeges

De cross in het zuiden van België telde niet mee voor een van de klassementen. Het was de 22ste zege voor Van der Poel dit seizoen. Volgens zijn ploeg Corendon staat zijn teller daarmee al op honderd overwinningen totaal. Ter vergelijking: de Belg Sven Nys boekte in zijn lange carrière, die duurde tot zijn veertigste levensjaar, circa driehonderd overwinningen.

Van der Poel staat zondag aan de start in Brussel, waar hij de eerste plaats in het DVV-klassement verdedigt. Vervolgens rijdt hij volgend weekeinde nog het nationale kampioenschap en een cross in Otegem, alvorens hij op trainingsstage gaat naar Spanje met het oog op het wegseizoen.

Nog vier crossen voor het WK

Hij keert daarna op 27 januari pas weer terug in het veld voor de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Een weekend later, op zondag 3 februari, staat het wereldkampioenschap op het programma.

STER Reclame