Vreugdevuur Scheveningen
NOS Nieuws

Den Haag zoekt beeld van vuur en vonkenregen Scheveningen

De gemeente Den Haag roept mensen op om filmpjes en foto's op te sturen van het vreugdevuur op het strand van Scheveningen en/of van de vonken- en asregen. Het materiaal wordt gebruikt voor het onderzoek naar de vonkenregen bij de jaarwisseling. De oproep staat op de website van de gemeente.

Ook komt de gemeente graag in contact met mensen die filmpjes hebben gemaakt van de opbouw van het vreugdevuur.

Burgemeester Krikke kondigde op Nieuwjaarsdag een uitvoerig onderzoek aan naar de vonkenregen die tot branden in Scheveningen leidde. Minstens een woning, een garagebedrijf en een snackkiosk op de boulevard hebben schade opgelopen. Ook auto's en fietsen zijn beschadigd.

Bekijk hier nog eens de beelden van de vonkenregen en reacties van omwonenden:

Begrip

Krikke was vanmiddag met een aantal wethouders in Scheveningen om te praten met ondernemers en bewoners die getroffen zijn door de vonken- en asregen. In die gesprekken werd duidelijk dat bewoners en ondernemers momenten van grote angst hebben gekend, staat in een persbericht van de gemeente.

In het bericht staat ook dat de burgemeester en wethouders zo goed mogelijk antwoord hebben gegeven op de vragen van betrokkenen en dat bewoners en ondernemers "er begrip voor toonden dat het stadsbestuur zo kort na de gebeurtenissen op Scheveningen nog niet alle antwoorden heeft".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl