Van Gerwen tijdens de huldiging
NOS NieuwsAangepast

Vlijmen kleurt groen voor huldiging darter Van Gerwen

Duizenden mensen hebben zich verzameld op het Plein in Vlijmen voor de huldiging van dorpsgenoot Michael van Gerwen. Veel mensen hebben iets groens aangetrokken omdat dat de kleur is van 'Mighty Mike'. Eergisteren won Van Gerwen het WK darts voor de derde keer. In de finale versloeg hij de Brit Michael Smith. Het is al de derde keer dat Vlijmen Van Gerwen toejuicht, want in 2014 en 2017 werd hij ook al wereldkampioen.

Van Gerwen, alias de groene sloopkogel, kwam het podium op met zijn dochtertje Zoë op de arm, waarna de muziek losbarstte en de Vlijmenaren hem toejuichten. Ook sprak hij een dankwoord uit.

Volgens de darter heeft hij er veel voor moeten doen en laten om dit resultaat te bereiken:

'Ik hoop dat er nog veel titels mogen volgen'

Burgemeester Van Hees van de gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, is ook een groot fan en was zelfs naar Londen gereisd om Van Gerwen in de finale aan te moedigen. Op het podium sprak zij Van Gerwen vanavond toe.

Van Gerwen kreeg ook een cadeau van de burgemeester, een cheque van 1800 euro voor de stichting Make a Wish, waarvan de darter ambassadeur is. Ook minister Van Nieuwenhuizen, een zelfverklaard dartsfan, kwam het podium op om Van Gerwen toe te spreken.

Van Gerwen: 'Smith heeft gefaald, hij had niet de ballen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl