Ineke wordt vrolijk van haar groene huis
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Appeltjesgroen huis verscheurt buurt in Den Helder

In Den Helder is ophef ontstaan over de nieuwe kleur van het huis van inwoonster Ineke van Amersfoort: ze heeft het appeltjesgroen laten schilderen. Buren zeggen dat ze er last van hebben; vooral als de zon erop staat en het groen in de huiskamers reflecteert. Zo klaagt een buurman over een groene gloed in zijn badkamer.

Kleurrijk plaatje

In de wijk waar Van Amersfoort woont staan meer huizen met een kleur. Na zalmroze en turquoise vond zij het tijd om haar huis groen te schilderen. "Ik word er gewoon vrolijk van. Ik hou van kleur en dit is gewoon een heel frisse kleur", zegt ze tegen NH Nieuws.

De buurt en de gemeente denken daar anders over en eisen dat het huis in een andere kleur wordt geschilderd. Het appeltjesgroen zou niet passen in het karakter van de wijk.

Buurtbewoners vinden de kleur te hard en willen liever pastelkleuren in de wijk. Van Amersfoort is het daar niet mee eens: "Het is gewoon willekeurig", zegt ze. "Rood mag, blauw mag, geel mag. Dan mag appeltjesgroen ook."

Toch zijn er in de buurt ook liefhebbers van het groene huis, die hun steun betuigen. Van de overburen ontving ze een kaartje met de woorden: "Wij vinden alle kleuren die je hebt gekozen heel vrolijk."

Toch staat de gemeente erop dat de kwast er overheen gaat. Later vandaag heeft Van Amersfoort een laatste gesprek met de gemeente om te pleiten voor haar groene huis. Na zes weken komt de omgevingscommissie, die gaat over het kleurbeleid in de wijk, met een definitieve uitspraak.

Advertentie via Ster.nl