Burgemeester Alex van Hedel in de boksring Omroep Gelderland

Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen manifesteerde zich gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn gemeente nogal expliciet als crimefighter. Onder het gedreun van het lied Eye of the Tiger, met een badjas aan, handdoek in de nek en bokshandschoenen aan stapte hij het podium (ingericht als boksring) op om zijn inwoners toe te spreken.

Het thema van de nieuwjaarsreceptie was sport, maar de burgemeester wilde met zijn verkleedpartij ook een boodschap afgeven aan criminelen.

Spierballentaal

"Een burgemeester met bokshandschoenen doet meer recht aan zijn uitgebreide taak als crimefighter. Ik wil niet behoren tot de groep van 25 procent bedreigde burgemeesters, maar wil uitdragen dat liefst nog meer dan 25 procent van de criminelen zich bedreigd moet voelen door de burgemeester", aldus Van Hedel tegen Omroep Gelderland.

Huldiging sporters

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook de sportkampioenen van Brummen gehuldigd, onder wie de baanwielrenners Sam Ligtlee, die dit jaar brons won tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen en zijn zus Elis Ligtlee, die in 2016 goud won op de Olympische Spelen.

Elis Ligtlee maakte vorige week bekend per direct te stoppen met baanwielrennen, omdat de motivatie ontbreekt.

STER reclame