NOS NieuwsAangepast

Politie Amsterdam zoekt man die met Nieuwjaar in de lucht schoot

De Amsterdamse politie is op zoek naar een man die tijdens de jaarwisseling met een vuurwapen in de lucht heeft geschoten. Van het incident zijn beelden op internet verschenen.

"Op de beelden is te zien dat op de Prins Hendrikkade een man een vuurwapen uit zijn jaszak haalt, daar kennelijk een houder in aanbrengt en kort daarna, direct na het aftelmoment, meerdere keren in de lucht schiet", zegt de politie. "Opvallend is dat geen van de omstanders de politie heeft gebeld." Wel lijken mensen in de video te schrikken van de schoten.

Kort na het incident kreeg de politie alsnog een melding dat in de buurt een persoon met een vuurwapen geschoten zou hebben. De beelden daarvan waren volgens de politie niet heel erg duidelijk. Een aantal mensen in de omgeving is gecontroleerd, maar zij hadden geen vuurwapen bij zich.

Alarmpistool?

AT5 meldt dat het wapen waarmee is geschoten hoogstwaarschijnlijk een alarmpistool is. Een verslaggever van de stadszender vond vanochtend op de plek minstens drie hulzen die afkomstig zijn van een alarmpistool. Een wapenexpert is ook overtuigd van die theorie.

"Dat heeft onder andere te maken met de vorm van de mondingsvlam", zegt Jas van Driel. "Een mondingsvlam van een scherp wapen ziet er wat anders uit. En ook omdat het wapen relatief weinig terugstoot schijnt te hebben."

Gisteren zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van de politie tegen AT5 dat hij zich zorgen maakt over het gebruik van vuurwapens rond Oud en Nieuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl