Rob Engelaar

Faillissement dreigt voor transporteur die winkels van cash voorziet

tijd van publicatie Aangepast

Geldtransporteur SecurCash vraagt vanmiddag faillissement aan bij de rechtbank in Den Haag. Daardoor wordt er voorlopig in een groot aantal Nederlandse winkels geen geld opgehaald en gebracht.

Er werken 220 vaste krachten en 100 uitzendkrachten bij het bedrijf. Het personeel is vanmorgen toegesproken. "Mensen maken zich terecht zorgen", zegt bestuurder Mario Koevoets. "We hopen vrijdag meer duidelijkheid te hebben over een eventuele doorstart."

Toezichthouder De Nederlandsche Bank was de afgelopen dagen druk bezig om het naderende faillissement in goede banen te leiden. De geldautomaten in het land blijven ondanks de financiƫle problemen gevuld. Het onderdeel dat nu in nood zit, houdt zich alleen bezig met geldtransport van en naar winkels.

Bezorgde winkeliers

Dat levert wel risico's op voor winkeliers. "Het is niet veilig als zij hun kassa's niet kunnen legen. Het is daarom van belang dat zo snel mogelijk een oplossing wordt gevonden", zegt curator Marc Udink. SecurCash heeft een informatielijn geopend voor bezorgde winkeliers.

Volgens Udink is het faillissement het gevolg van dalende tarieven en zijn recent een aantal klanten overgestapt naar andere partijen. "Het is op dit moment nog onduidelijk of een doorstart mogelijk is."

CNV Vakmensen hoopt wel op een doorstart, en verwacht dat de geldtransporten snel weer op gang komen. Morgen hebben de bonden een gesprek daarover met de curatoren.

STER Reclame