NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk roept Ten Rouwelaar op

Bondscoach Bert van Marwijk heeft naast Michel Vorm ook de keepers Jelle ten Rouwelaar en Sander Boschker geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels van Oranje met Hongarije.

Het Nederlands elftal speelt op 25 maart in Boedapest en op 29 maart in Amsterdam.

Door de blessure van Ajacied Maarten Stekelenburg is Vorm de komende duels de eerste doelman. Boschker is de tweede keuze en debutant Ten Rouwelaar is als derde doelman bij de groep gehaald.

Ten Rouwelaar kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat Van Marwijk hem heeft geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels met Hongarije. In het verleden speelde Ten Rouwelaar al eens interlands voor Jong Oranje. "Maar dit is veel specialer", vindt Ten Rouwelaar. We spreken over de vicewereldkampioen. Het is een mooie beloning voor alle energie die ik erin heb gestopt, een mooi cadeau."

Van Nistelrooij niet

Arjen Robben en Nigel de Jong keren terug in het keurkorps van de bondscoach. De eerstgenoemde aanvaller ontbrak sinds het WK in Zuid-Afrika wegens blessureleed. De Jong werd sinds september vorig jaar na herhaaldelijk grof spel niet meer uitgenodigd.

In vergelijking met de voorselectie is er geen plaats voor Jeremain Lens, Peter Wisgerhof, Luuk de Jong, Demy de Zeeuw en Ruud van Nistelrooij. "Hij blijft in beeld voor het EK, maar is er nu niet bij", zei Van Marwijk over Van Nistelrooij.

Selectie

Doel: Michel Vorm (FC Utrecht), Sander Boschker (FC Twente) en Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord) en Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (FC Utrecht) en Rafael van der Vaart (Tottenham)

Aanval: Eljero Elia (HSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl