ANP
NOS NieuwsAangepast

Drukke jaarwisseling voor hulpdiensten Amsterdam, Utrecht en regio Rotterdam

De hulpdiensten in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hadden het druk deze jaarwisseling. In Amsterdam en Utrecht waren meer incidenten en branden dan in voorgaande jaren, blijkt uit een inventarisatie van de Veiligheidsregio's. In de regio Rotterdam-Rijnmond bleef het aantal incidenten ongeveer gelijk.

In Amsterdam zijn rond Oud en Nieuw volgens de politie 183 incidenten geweest. Vorig jaar waren dat er 168. In zeven gevallen ging het om geweld gericht tegen politiemensen; ook dat is meer dan bij de vorige jaarwisseling.

In de regio Rotterdam zijn 55 mensen aangehouden, zeven in verband met de dodelijke schietpartij op de Nieuwe Binnenweg.

Brandweer en ambulance

De brandweer rukte in Amsterdam vaker uit. Dat gebeurde 295 keer, aanzienlijk meer dan de 165 keer van vorig jaar. De ambulances reden in de hoofdstad wel minder vaak, 348 keer tegenover 368 ritten vorig jaar. Er waren geen gevallen van geweld tegen ambulancemedewerkers.

In Rotterdam-Rijnmond werd de brandweer 661 keer ingezet, ongeveer evenveel keer als in voorgaande jaren. Er werd 149 keer een ambulance naar een incident gestuurd, zeven keer voor vuurwerkslachtoffers. De Veiligheidsregio heeft zeven meldingen geregistreerd van agressie tegen hulpverleners.

Drukke nacht in Utrecht

In Utrecht waren de hulpdiensten ook drukker dan in voorgaande jaren. Ondanks de extra maatregelen van de gemeente waren er meer autobranden dan rond de vorige jaarwisseling. Toen gingen 17 auto's in vlammen op, dit jaar 19.

De hulpdiensten in Den Haag hebben nog niet bekendgemaakt hoeveel incidenten er waren rond de jaarwisseling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl