Geraint Thomas (l) en Chris Froome op het podium van de Tour de France in 2018 ANP

Samen met de nieuwjaarswensen heeft Team Sky zijn plannen voor 2019 bekendgemaakt. Chris Froome en Geraint Thomas rijden, net als in 2018, allebei de Tour de France. Het is voor beiden het hoofddoel van hun jaar. Tom Dumoulin zei eerder dat hij vol inzet op een goed klassement in de Giro d'Italia.

"Als ik de Tour voor de vijfde keer win, hoor ik bij een elitegroepje van renners. Er zijn er slechts vier die dat gepresteerd hebben", verklaart Froome zijn motivatie om voor de Tour te kiezen. "En met de Tour als mijn hoofddoel, is het waarschijnlijk beter om de Giro over te slaan."

Froome wikt, weegt en besluit: 'Ik wil die vijfde Tourzege'

Thomas, de Tourwinnaar van 2018, gaat voor een "zo goed mogelijk resultaat" in Frankrijk. "Als ik de Tour niet had gewonnen vorig jaar, had ik misschien naar de Giro of de Vuelta gekeken.

Maar als winnaar krijg je het rugnummer één opgespeld. Het zou zonde zijn om niet terug te gaan en er nog eens volledig voor te gaan."

Thomas naar de Tour: 'Niet mijn titel verdedigen zou zonde zijn'

Thomas hoopt ook in vorm te zijn tijdens de wereldkampioenschappen in het Engelse Yorkshire. Hij denkt voornamelijk aan een goed resultaat in de tijdrit.

Bernal in Giro

De voornaamste Sky-renner die Tom Dumoulin tegenkomt in de Giro is Egan Bernal. De 21-jarige Colombiaan maakte indruk in zijn debuutjaar voor Sky. Hij won de rondes van Colombia en Californië en imponeerde als knecht in de Tour, waarin hij ook nog eens als vijftiende eindigde.

Bernal kijkt uit naar weerzien met Italiaanse vrienden: 'Giro is mijn hoofddoel'

Het parcours van de Giro is er één dat op het lijf geschreven lijkt van tijdrijders, met drie races tegen de klok. Vandaar dat Dumoulin zijn voorkeur heeft uitgesproken voor de Italiaanse rondgang. In de Tour is slechts één individuele tijdrit opgenomen.

STER reclame