Juan Martín del Potro AFP

Del Potro mist Australian Open, Murray op weg terug

time icon

De Argentijn Juan Martín del Potro moet in januari de Australian Open aan zich voorbij laten gaan. De nummer vijf van de wereld is nog niet voldoende hersteld van een knieblessure.

De verliezend finalist van de US Open liep in oktober in Shanghai een breuk in de knieschijf van zijn rechterknie op. In Melbourne reikte Del Potro twee keer (in 2009 en 2012) tot de kwartfinales.

De eerste grand slam van het jaar begint op 14 januari.

Murray op de weg terug

Voor Andy Murray begint het nieuwe tennisseizoen wel goed. De Schot, door blessureleed afgezakt naar plaats 240 op de wereldranglijst, bereikte in Brisbane de tweede ronde door James Duckworth in twee sets (6-3, 6-4) te verslaan. In september stond de voormalig nummer 1 van de wereld voor het laatst op de baan.

andymurray
Celebrating the end of 2018. What a shit year that was!

De Brit, die een groot deel van 2018 miste door een heupoperatie, kampte met een enkelblessure. En ook nu zag het er niet erg soepel uit. Tussen de punten door sjokte hij wat moeizaam over de baan. "Vreemd genoeg gaat het lopen lastiger dan het rennen", zei Murray na afloop. "Het stoort me, maar ik probeer zoveel mogelijk van het tennis te genieten. Ik weet niet zeker hoelang ik het nog kan volhouden."

STER Reclame