Podcast Oog: de politie per ongeluk bellen vanuit de ruimte

Aangepast

De regering van Ierland wil 800 kinderlijkjes laten opgraven die naast een opvanghuis voor alleenstaande moeders zijn gevonden. De kinderen zijn daar begraven tussen 1925 en 1961. Ongetrouwde moeders waren toen een schande in het katholieke Ierland. De vrouwen werden vaak naar een opvanghuis gestuurd en hadden het er niet makkelijk. Voor hun kinderen was het ook heel zwaar en als ze stierven mochten ze niet worden begraven in gewijde grond, vertelt historicus Joost Augusteijn in de podcast.

Nederbeat-groep The Kik begon deze week met een speciale concertreeks: een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Daarin speelt de band twee albums van De Groot in hun geheel: Voor de Overlevenden en Picknick. Zanger Dave von Raven vindt dat de beste muziek werd gemaakt in de jaren 60.

En astronaut André Kuipers deed in Met Het Oog Op Morgen een onthulling: hij belde vanuit het internationaal ruimtestation ISS per ongeluk een keer met het Amerikaanse alarmnummer 911.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:43 - Waarom vreugdevuren zo belangrijk zijn voor Scheveningen

09:47 - De Kik brengt een ode aan Boudewijn de Groot

17:37 - De Ierse regering laat bijna 800 babylijkjes opgraven

24:00 - André Kuipers belde van het internationale ruimtestation ISS

Het beste uit het Oog van 5 januari 2019

Podcast De Dag van de afgelopen week:

  • Maandag: Deze dieren vertrokken in 2018 uit Nederland, of kwamen erbij
  • Dinsdag: Geen aflevering - 1 januari
  • Woensdag: Hoe komt het dat er meer ondernemende tieners zijn?
  • Donderdag: Eilander Flang Cupido legt de do's en dont's van strandjutten uit.
  • Vrijdag: Vrienden en fans herdenken rapper Feis

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame