Kiki Bertens Getty Images

Bertens begint tennisjaar met knappe zege op Mertens

time icon

Op de valreep heeft Kiki Bertens een zege toegevoegd aan haar succesvolle tennisjaar. De Nederlandse versloeg in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Brisbane de Belgische Elise Mertens in drie sets: 6-2, 6-7, 6-4.

Makkelijk ging het bepaald niet. Althans, niet na de eerste set, die Bertens nog wel eenvoudig won. Nadat ze de tiebreak in de tweede set aan Mertens moest laten, vloog haar racket richting de bank.

Ook de derde set verliep niet soepel, met een vaak hoofdschuddende Bertens. Maar haar opponente, de nummer twaalf van de wereldranglijst, maakte meer fouten en op de belangrijke momenten stond de Nederlandse, de mondiale nummer negen, er wel.

kikibertens
Brisbane International - Australian Open Series
Great way to end beautiful 2018 with a first round win @brisbanetennis Happy new year to everyone! šŸŽ‰

Oudjaarsavond

Na de partij, de eerste van Bertens sinds de WTA Finals eind oktober, kon ze zich gaan opmaken voor Oudjaarsavond, die inmiddels in het oosten van Australiƫ al aangebroken was. In Brisbane is het negen uur later dan in Nederland. "Het was een lastige partij vandaag. Ik ben erg blij dat ik in de tweede ronde sta", zei Bertens na afloop op de baan. Vorig jaar verloor ze nog in de eerste ronde. Daar vreesde ze nu weer even voor.

"Het was een zware loting." In Brisbane zijn slechts acht speelsters geplaatst bij de loting. Aangezien er acht speelsters uit de top-11 van de wereldranglijst aanwezig zijn, trof Bertens het niet qua tegenstander.

Als ze ook haar partij in de achtste finales wint, wacht in de kwartfinales mogelijk Elina Svitolina, de nummer Ć©Ć©n van de plaatsingslijst. De OekraĆÆense versloeg Bertens in oktober in de halve finales van de WTA Finals.

STER Reclame