Kirsten Wild
NOS Sport

De sport op Oudjaarsdag bij de NOS

Het is de dag van oliebollen, appelflappen, carbid, champagne en aftellen. Maar ook op de laatste dag van 2018 is er aandacht voor sport.

Voor Kirsten Wild zal 2018 voor altijd een bijzonder jaar blijven. Zo werd de baanwielrenster drie keer wereldkampioene en tweemaal Europees kampioene. In het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) vertelt ze het verhaal achter haar succes.

Even daarvoor in het Lunchjournaal (13.00 uur, NPO 1) beelden van de gewonnen halve finale op het WK darts van Michael van Gerwen tegen de Schot Gary Anderson.

Michael van Gerwen is blij met zijn zege op Gary Anderson

Op NOS.nl worden op deze Oudjaarsdag de laatste artikelen gepubliceerd van twee series: de eindejaarsverhalen met sporters en die waarin verslaggevers terugkijken op hun mooiste reportages.

Zo kijkt shorttrackster Yara van Kerkhof terug op haar bewogen sportjaar. Ze won olympisch zilver en brons, maar kwam ook in het nieuws vanwege een dopingzaak. En Jeroen Stekelenburg vertelt over zijn ontmoeting met Vitali Moetko, de vice-premier van Rusland.

Ook Langs de Lijn kijkt terug

Op de radio een speciale uitzending van Langs de Lijn. Verslaggever Edwin Cornelissen kijkt samen met presentator Robbert Meeder terug op het afgelopen sportjaar. Hij was aanwezig bij de Olympische Spelen en het WK voetbal om reportages te maken.

NOS Jaaroverzicht Sport

De uitzendingen van 31 december

Lunchjournaal met sport 13.00 uur NPO 1
Sportjournaal 18.45 uur NPO 1, NOS.nl, NOS-app
Langs de Lijn 21.30 uur - 23.00 uur NPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl