De politie kwam in actie in onder meer de Voermanstraat
NOS NieuwsAangepast

Vijftien arrestaties in Groningse wijk Paddepoel op nieuwe avond vol onrust

Het is gisteravond opnieuw onrustig geweest in de wijk Paddepoel in Groningen. Er waren brandjes op straat, zowel in Paddepoel als in de ernaast gelegen wijk Selwerd. Brandweer en politie verzamelden zich bij het winkelcentrum in Paddepoel, sommige agenten droegen kogelwerende vesten.

Rond 23.00 uur ging de mobiele eenheid de Voermanstraat in. Er zijn zo'n vijftien mensen opgepakt, zegt de politie, die ook honden inzette. Zaterdagavond zijn politie en brandweer in dezelfde straat met zwaar vuurwerk en bierflessen bekogeld.

De politie ging met meer dan vijftien auto's naar de wijk toe:

Politie rukt massaal uit naar Groningse wijk Paddepoel

Toen is er niemand gearresteerd, omdat de politie "geen zicht had op de daders", zoals een woordvoerder zegt tegen RTV Noord. De brandweer rukte een paar keer uit, eerst om kleine vuurtjes op straat te blussen, maar later werd er een auto in brand gestoken. De politie stond de brandweer bij bij het blussen, omdat die werd belaagd door jongeren.

Ook gisteravond is er met zwaar vuurwerk gegooid, volgens getuigen. Burgemeester Den Oudsten van Groningen zei gisteren dat er keihard wordt opgetreden tegen degenen die geweld gebruiken tegen hulpverleners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl