1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Schaatsen

Ronald Mulder sprint op 500 meter naar Nederlandse titel en WK-ticket

Ronald Mulder sprint op 500 meter naar Nederlandse titel en WK-ticket

Ronald Mulder is voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen geworden op de 500 meter. Bij de KPN NK Afstanden in Heerenveen klopte de 32-jarige kampioen van 2011 in een rechtstreeks duel zijn broer Michel. Hij kwam in 34,60 over de finish.

Dai Dai Ntab - de kampioen van de afgelopen twee jaar - werd tweede in 34,72 en Jan Smeekens (zesvoudig kampioen) derde met 34,88. Daarmee kwalificeerden zij zich samen met Mulder voor de WK afstanden.

Zuur gezicht bij Michel Mulder

En zo werd de traditie voortgezet dat er sinds 2010 altijd een Mulder op het podium staat. Daar heeft Michel echter niets aan. Hij werd in 35,04 zesde en greep naast een WK-ticket.

Dat gold ook voor Kjeld Nuis, Kai Verbij en Hein Otterspeer, al blinken zij meer uit op de 1.000 meter.

Ronald Mulder had dit succes hard nodig. Vanwege ziekte kon hij niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijden in Japan en daardoor is hij al bijna kansloos voor de wereldbekerfinale in Salt Lake City.

"Ik heb gewoon heel weinig wedstrijden kunnen rijden, dus ik ben heel blij dat dit eruit komt", zei Mulder. "Ik hoor vaak dat ik over datum ben, maar ik ben nog heel goed. En zolang ik goed ben, rijd ik door."

Mulder na NK-goud op 500 meter: 'Ben nog niet over datum'

En ook Ntab zat het eindelijk mee. Hij was exact een jaar geleden de grote verliezer bij het olympisch kwalificatietoernooi, waardoor hij niet naar Pyeongchang ging.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl