NOS WielrennenAangepast

Büchli sprint ten koste van Hoogland naar nationale titel

Büchli troeft maatjes af bij NK baanwielrennen

Op de eerste dag van de NK baanwielrennen heeft Matthijs Büchli de macht gegrepen op de sterk bezette sprint. De titelhouder, in 2012 en 2014 ook al de beste, rekende in finale in twee heats af met Jeffrey Hoogland, de kampioen van 2016 die eerder dit jaar wel de Europese titel voor zich opeiste.

Op de piste in Apeldoorn snelde Harrie Lavreysen, de vice-wereldkampioen van vorig seizoen, naar het brons. Theo Bos, die Neerlands beste sprinter was in 2002, 2003, 2004 en 2015 en vorig jaar brons won, liet de strijd wegens een blessure aan zich voorbijgaan.

Joost van der Burg pakte de nationale titel op de achtervolging. In de eindstrijd was hij Koen Bouwman de baas. Ryan Schilt belandde als nummer drie op het podium.

Zesde voor Wild

Kirsten Wild sleepte voor de zesde keer goud op de puntenkoers in de wacht. De 36-jarige Almelose, die eerder dit jaar op de WK drie titels veroverde waaronder op deze discipline, was bij iedere sprint goed voor punten. Voor de veelvraat, die ook op andere onderdelen goed uit de voeten kan, was het haar 25ste nationale baantitel.

Kirsten Wild herovert haar nationale titel op de puntenkoers

Na honderd ronden had Wild 62 punten bijeen gefietst. Amy Pieters moest eerbiedige afstand (44 punten) genoegen nemen met zilver en Amber van der Hulst ging dankzij haar 35 punten met het brons naar huis.

Derde voor Lamberink

Eerder op de dag kwam de eerste titel van het toernooi, dat vandaag van start ging, terecht bij Kyra Lamberink. De 22-jarige sprintster uit Bergentheim toonde zich net als de afgelopen twee jaar de snelste op de 500 meter.

Kyra Lamberink op de 500 meter eerder dit jaar bij de WK

Met haar 34,176 troefde ze Laurine van Riessen (34,427) en Shanne Braspennincx (34,817), de enige andere rensters die onder de 35 seconden bleven, met overtuigend verschil af.

Elis Ligtlee ontbrak op het appel. De tweevoudig kampioene (2013 en 2014) meldde zich kort voor de wedstrijden af wegens ziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl