Max van Weezel
NOS Nieuws

Zieke journalist Max van Weezel wil in het harnas sterven

Journalist en presentator Max van Weezel heeft volgens zijn artsen nog maar enkele maanden te leven. In het VPRO-programma Het Marathoninterview op NPO Radio 1 vertelde hij openhartig over zijn ziekte.

Van Weezel (67) kreeg in het voorjaar te horen dat hij alvleesklierkanker heeft. Hij werd met spoed geopereerd en er volgde maandenlang chemotherapie.

"Vorige week heb ik te horen gekregen dat de chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt en ik niet beter ben", zei hij. "Het zijn dan nare gesprekken in het ziekenhuis." Over zijn individuele situatie konden artsen niet veel zeggen, maar statistisch is de gemiddelde levensverwachting twee tot drie maanden.

Sterven in het harnas

Van Weezel is een van de bekendste politiek journalisten van het land. Hij heeft ruim veertig jaar journalistieke ervaring. Sinds 1976 werkt hij voor Vrij Nederland. Ook schreef hij vijftien boeken en was hij voorzitter van internationaal perscentrum en sociëteit Nieuwspoort in Den Haag.

Hij presenteerde radioprogramma's als Spijkers met Koppen, In de Rooie haan, het NOS Radio 1 Journaal en zit nu nog achter de microfoon voor onder meer Argos en Met het Oog op Morgen.

"Dat is wel een van mijn lievelingsplekken in de wereld", zegt hij over de stoel van de presentator. Zijn houvast is op dit moment het volgen van de actualiteiten. "De wereld gaat door en ik wil er zo veel mogelijk bij zijn", zegt hij. "Sterven in het harnas heet dat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl